Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztattak egy Újpesten elfogott, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit

2020-03-30 12:12:00

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

    A Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfi 2019 decemberétől elfogásáig "amfetamin-nagykereskedelemmel" foglalkozott Budapesten. Az ismeretlen forrásból származó kábítószert és annak kisebb adagokban történő előkészítéséhez szükséges eszközöket IV. kerületi tartózkodási helyén tárolta, majd értékesítette.
    Hozzátették, a lefoglalt kábítószer mennyiségéből, értékéből, a tárolás és a lefoglalás körülményeiből arra lehet következtetni, hogy a gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt hosszabb időn keresztül követte el, és megélhetését részben ebből fedezte.
    A bíróság szerint ezért megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított - letartóztatás nélkül - újabb bűncselekményt követne el.
    Ha elítélik - áll a közleményben - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt akár 5-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.