Andrea napja van. | 2024.04.18

Időjárás-jelentés

2020-03-26 16:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, míg délnyugatra mediterrán ciklon örvénylik. A ciklon mentén erősen felhős az ég, több helyről is esőről, záporról, a magasabban fekvő vidékeken havazásról érkezik jelentés. Az anticiklon területén gyengén felhős az ég, sokat süt a nap, a peremén frontrendszer húzódik, amely mentén felhős, változékony idő van. A Kárpát-medence időjárását péntek estig magasnyomás alakítja, így gyengén felhős, napos idő várható.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig
    -------------------------------------------------
    Csütörtökön a Dunántúl nyugati, délnyugati vidékeit leszámítva szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet, északkeleten hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap. Éjszaka folytatódik a felhőzet csökkenése, többnyire kissé felhős vagy derült lesz az ég, de a nyugati határszélen továbbra is több lesz a felhő. Pénteken túlnyomóan napos idő valószínű, a délnyugati országrészben lehet átmeneti felhősödés. Az időszak során csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél élénk lesz, csütörtökön több, pénteken kevesebb helyen erősödik meg a légáramlás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között alakul. A derült, szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között várható.