Andrea napja van. | 2024.04.18

Újabb fesztivált és bemutatót halasztanak el, egy természetismereti vetélkedőt online tartanak meg

2020-03-25 20:53:14

Elhalasztják a miskolci Horizont táncfesztivált, valamint a Turandot című opera szentmargitbányai bemutatóját, és online rendezik meg a Tavaszköszöntő természetismereti vetélkedőt a koronavírus-járvány miatt.

    A Miskolci Nemzeti Színház szerdai közleményében kiemeli, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált, amelyet április 21. és 25. között rendeztek volna meg, bizonytalan ideig elhalasztják. Amennyiben az egészségügyi helyzet megengedi, a szervezők még ebben az évben szeretnék megtartani a fesztivált.
    A már megváltott jegyekkel kapcsolatban és az új időpontról a későbbiekben adnak tájékoztatást a rendezők - olvasható a közleményben.
    Elhalasztják Puccini Turandot című operájának idén júliusra tervezett bemutatóját is a Szentmargitbányai Kőfejtőben. Az előadás próbái májusban kezdődtek volna, ami a jelenlegi helyzet alapján nem lehetséges. A szervezők közleménye szerint a premiert jövő nyárra, 2021. július 14-re halasztják. A jegyek beválthatók a jövő évi időpontokra.
    A közlemény kiemeli, hogy a komplett rendezői és produkciós gárda, így Thaddeus Strassberger rendező, Paul Tate dePoo díszlettervező, valamint Giuseppe Palella jelmeztervező is vállalták a következő évre eltolt előadás megvalósítását. A csapat már tavaly októberben megkezdte az előkészítő munkálatokat, most videokonferencián zajlik az egyeztetés.
    A Tavaszköszöntő című természetismereti vetélkedő idén sem marad el, azonban online rendezik meg, és alkalmazkodik a digitális oktatáshoz. "Ezúttal nem csapatok jelentkezését várjuk, hanem egyénileg lehet csatlakozni hétről hétre. A tanulók a feladatok megoldásával bővíthetik természetismereti tudásukat. Nemcsak 5-8. osztályos gyerekek, hanem a szüleik segítségével alsósok is megoldhatják a feladványokat" - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park (KNPI) Igazgatóság az MTI-vel.
    A KNPI több mint húsz éve minden évben meghirdeti 5-8. osztályos tanulóknak a természetismereti versenyt. A szervezők mostantól a feladatlapokat a nemzeti park honlapján, a www.knp.hu oldalon teszik elérhetővé, az első kérdéssort csütörtökön. Azok között, akik a 10 hét alatt a legtöbb feladatlapot beküldik, a KNPI egy évre szóló családi belépőket és nyereményeket fog kisorsolni, melyek az igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel.