Andrea napja van. | 2024.04.18

Börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy feleségét bántalmazó férfit Nógrád megyében

2020-03-24 14:39:00

Hat hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 65 éves férfit, aki részegen bántalmazta feleségét a Nógrád megyei Mátraszőlősön - tájékoztatta a megyei főügyész kedden az MTI-t.

    Bóna Gyula elmondta: a férfi 2019 májusában otthonukban követte el a tettét: előbb szidalmazta, majd az udvaron földre teperte, egy seprűvel ütötte és testszerte megrugdosta a feleségét; később egy karóval kezdte verni, majd egy lapáttal fejen ütötte.
    A főügyész közlése szerint az asszony a fején és a kezén szenvedett sérüléseket, de a támadások erejére, a támadáshoz használt eszközökre és a támadott testtájékokra figyelemmel a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.
    Bóna Gyula hozzátette: a férj korábban is követett már el bűncselekményt felesége sérelmére, akkor azonban eredményes közvetítői eljárás zajlott közöttük.
    Erre is tekintettel a Pásztói Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, a Pásztói Járásbíróság pedig hat hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. Az ítélet jogerős, azt a vádlott is tudomásul vette.