Csongor napja van. | 2024.04.16

Elhalasztották a súlyemelők Afrika-bajnokságát

2020-03-10 15:26:00

A koronavírus-járvány, s az ezzel összefüggő utazási korlátozások miatt a szervezőbizottság úgy döntött, hogy elhalasztja a súlyemelők Afrika-bajnokságát - tudatta honlapján kedden a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).

    A kontinensviadalnak Mauritius adott volna otthont április 13. és 20. között.
    A világjárvány miatt elmarad az áprilisi Ázsia-bajnokság is, amelyet előbb Kazahsztánban, majd Üzbegisztánban terveztek megrendezni. Az IWF február közepén jelentette be, hogy mivel Kazahsztán korlátozta a ki- és beutazást Kínát, valamint a vele szomszédos országokat illetően, új helyszínt kellett keresnie.
    A választás - április 16-25. közötti időponttal - Taskentre esett, múlt hét csütörtökön azonban már az volt olvasható az IWF honlapján, hogy a vírus terjedése és az utazási korlátozások miatt az üzbég szervezőbizottság úgy döntött, későbbi időpontra halasztja az Ázsia-bajnokságot.
    Ugyancsak elmarad a márciusi, bukaresti junior súlyemelő-vb. A törlés hírét az IWF február utolsó napján tette közzé. A közlemény szerint a március 13-tól Bukarestbe tervezett világverseny ügyében széleskörű konzultációkat folytattak, mindenekelőtt a fogadó Román Súlyemelő Szövetséggel. A megbeszélések után - Nicu Vladnak, a román szövetség elnökének kérésére - az IWF vezetése úgy döntött, hogy lefújja a korosztályos vb-t.