Gedeon napja van. | 2024.03.28

Századvég: nincs pánik

2020-03-06 18:51:00

Nincs általános pánik, a többség reálisan ítéli meg a koronavírus-helyzetet - olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, melyről pénteken közleményben tájékoztatták az MTI-t.  

    A Századvég megvizsgálta, hogy mi a magyarok álláspontja a koronavírus-járványról, illetve a kormányzat védelmi intézkedéseiről.
    A felmérés szerint Magyarországon nincs általános pánik a koronavírussal kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka aggasztónak ítéli a járvány terjedését, azonban 43 százalékuk nem tart tőle. A válaszadók 87 százaléka aggasztóbbnak ítéli a klímaváltozást, 63 százaléka pedig az illegális migrációt.
    A magyarok számára az a legfontosabb, hogy a kormány megtegye a megfelelő intézkedéseket. A válaszadók 68 százaléka elégedett azzal, ahogyan a kormány a koronavírus-járványt kezeli, elégedetlenségét 25 százalék jelezte. A válaszadók 70 százaléka elegendőnek tartja a kormányzat védelmi intézkedéseit, 24 százalékuk határozottabb fellépést vár.
    A magyarok reálisan ítélik meg a koronavírus-járvány okozta fenyegetettséget: a megkérdezettek 86 százaléka szerint a szóban forgó vírus elsődlegesen az idősekre, illetve a krónikus betegekre jelent veszélyt, és pusztán a 12 százalékuk gondolja úgy, hogy a vírus mindenkire egyformán veszélyes - közölte vizsgálatai alapján a Századvég.