Gedeon napja van. | 2024.03.28

Benkő: minden település a hazafias nevelés színtere

2020-03-03 11:59:00

 

Minden település a hazafias, honvédelmi nevelés színtere Magyarországon - mondta a honvédelmi miniszter kedden Kaposváron, a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok találkozója előtt újságíróknak.

 

    Benkő Tibor a nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok találkozója előtt újságíróknak elmondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program életpályát vázol fel a honvédelemért tenni akaró fiataloknak, az aktív katonáknak, emellett fontos feladat, hogy gondoskodjanak a nyugállományba kerülőkről is.
    A honvédelmi miniszter úgy vélte: a kormányprogrammal és az idősügyi politikával összhangban meg kell találni a lehetőségét nyugdíjasaik segítésére.
    Az anyagi támogatás mellett példaként hozta fel az elhelyezési körülmények javítását és a különböző cégekkel kötött megállapodáson alapuló kedvezmények biztosítását. Jelezte, a kérdés a családtagokkal együtt százezreket érint.
    Benkő Tibor a koronavírus-járvánnyal összefüggésben kérdésre válaszolva hangsúlyozta: olyan veszélyforrásról van szó, amelyre mindenképpen készülni kell.
    A külföldön szolgálatot teljesítő magyar katonák már megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyekre szükségük lehet, Magyarországon pedig a honvédség kész segítséget nyújtani a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek és az egészségügyi intézményeknek - jelentette ki.
    A honvédség a legveszélyesebb vírusok kimutatására és kezelésére is alkalmas NATO-akkreditált mobil laborjával, valamint orvosaival, szakszemélyzetével is segítheti a védekezést - mondta.