Emma napja van. | 2024.04.19

Kigyulladt egy lakóépület Strasbourgban, halottak

2020-02-27 14:28:00

Három férfi és két nő életét vesztette csütörtökre virradó éjjel egy tűzvészben, amely az északkelet-franciaországi Strasbourg egyik lakóépületében ütött ki. A tűzesetben heten megsérültek.

    A tűzoltókat 1 órakor riasztották az 1970-es években épült, hétemeletes épület lépcsőházából kiömlő füst miatt.
    A tűzoltók tájékoztatása szerint a gomolygó, sűrű füstből nagyon sok embert kellett kimenteniük. Lángok alig csaptak fel, és azok, akik nem léptek ki a lakásukból a lépcsőházba, érintetlenül megúszták a tragédiát.
    Dominique Schuffenecker prefektus tájékoztatása szerint megkezdték az áldozatok azonosítását.
    A tragédiában két harmincéves és egy 45 éves férfi, valamint egy 25 éves és egy hetven év körüli nő vesztette életét. Mindannyian hirtelen haltak meg, a lépcsőházban terjedő füstben és a forróság miatt, amely olyan intenzív volt, hogy a tűzoltók szerint a falak szó szerint elolvadtak - mondta a prefektus, aki szerint az épület nem volt szanálásra ítélve, jó állapotban volt. A hét könnyebb sérült között van egy terhes nő.
    A prefektúra feltételezése szerint elektromos zárlat okozhatta a tűzvészt, jóllehet a hajnali órákban két gyanús férfit is őrizetbe vettek a tragédiával kapcsolatban.
    A lakóépületet teljesen kiürítették, a lakókat átmenetileg egy tornacsarnokban helyezték el.
    Christophe Castaner belügyminiszter a Twitteren együttérzését fejezte ki az tűzvész áldozatainak hozzátartozóival, s méltatta a tűzoltók és a mentők helytállását.