Rudolf napja van. | 2024.04.17

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a karcagi Kátai Gábor Kórházban

2020-02-17 16:34:24

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a közelmúltban a karcagi Kátai Gábor Kórházban - közölte az intézmény főigazgatója hétfőn az  MTI-vel.

    Nagyné László Erzsébet írásbeli tájékoztatása szerint az osztályon évente mintegy hatszáz gyerek születik. A négy új szülőággyal, a babafigyelőkkel és a szülészeten kialakított egyszemélyes, alternatív szülőszobával komfortosabb körülmények között adhatnak életet gyermekeiknek az édesanyák. Az osztályon berendeztek egy családi szobát is, ahol az édesapák napi huszonnégy órában együtt lehetnek gyermekükkel.
    A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériumának Családbarát szülészet-programja keretében, a még 2018-ban kiírt pályázaton nyert csaknem 55 millió forintnak köszönhetően valósult meg.     A főigazgató közölte azt is, hogy egy másik, tavaly benyújtott, Családbarát szülészet szolgáltatásainak bővítése a Kátai Gábor Kórházban elnevezésű, hazai forrású pályázaton több mint 20 millió forintot nyert a karcagi kórház. Az összeget eszközbeszerzésre és a szakdolgozók képzésére használják fel ebben az évben.