Auguszta napja van. | 2024.03.29

Elfogtak négy bűnözőt, egyikük a körözési toplistán szerepelt

2020-02-17 14:45:00

Elfogott a rendőrség a napokban négy férfit, egyikük ellen tizenegy, két másik ellen hat-hat körözés volt érvényben, a negyedik pedig már a körözési toplistán szerepelt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

    A közlemény szerint a körözési toplistán szereplő 46 éves P. Szilárdot a zuglói nyomozók információjának köszönhetően február 13-án siófoki rejtekhelyén fogták el.
    A zuglói körzeti megbízottak a 39 éves budapesti H. Lajost csaknem öt hónapos bujkálása után, február 10-én éjjel fogták el a Fogarasi úton. A rendőrök előbb egy autó sofőrjét igazoltatták, majd utasát, H. Lajost is, aki ellen hat körözés volt érvényben, a többi között súlyos testi sértés és lopás miatt, valamint azért is, mert nem kezdte meg a kiszabott fogházbüntetésének letöltését. A rendőrök a férfit előállították, majd átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.
    A XIII. kerületi rendőrök február 12-én délután egy benzinkúton igazoltatták egy külföldi rendszámú autó vezetőjét, a 26 éves budapesti D. Károlyt és két utasát. A férfi ellen szintén hat elfogatóparancsot adtak ki korábban zaklatás, kábítószer birtoklása, lopás, egyedi azonosítójellel visszaélés és járművezetés bódult állapotban miatt. A férfinak nem volt jogosítványa, vezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, az autót pedig már kivonták a forgalomból. A rendőrök az ülés alatt 2 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A három férfit előállították és kábítószer birtoklása miatt eljárás indult ellenük.
    Az V. kerületi rendőrkapitányság nyomozói még aznap este egy XXII. kerületi lakásban elfogtak egy csaknem három éve bujkáló 37 éves budapesti férfit, aki ellen 11 körözés volt érvényben. H. Gyulát csalás miatt keresték, illetve mert nem kezdte meg kiszabott börtönbüntetései letöltését, ami akár több mint 12 év is lehet. A nyomozók előállították, majd átvitték őt a büntetés-végrehajtási intézetbe.