Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újabb fertőzötteket találtak Németországban

2020-02-12 11:15:00

További két embernél mutatták ki az új típusú koronavírust Németországban, a korokozót így országszerte 16-an hordozzák bizonyítottan.

    Az egészségügyi hatóságok szerdai összesítése szerint az esetek továbbra is Bajorországra koncentrálódnak, a 16 fertőzött közül 14 él a tartományban.
    A két új fertőzést is Bajorországban állapították meg, még kedden. A tartományi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint mindkét eset összefüggésben áll az első fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari cégnél történt. Az egyelőre nem ismert, hogy az újabb fertőzöttek milyen kapcsolatban állnak a társasággal. A minisztérium szerdára ígért részletesebb tájékoztatást.
    Az eddigi bajorországi fertőzöttek Webasto-alkalmazottak vagy ott dolgozók hozzátartozói. Az első fertőzés egy továbbképzésén történt január 21-én a cég székhelyén, a München melletti Stockdorfban. A vállalati tanfolyamon egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársra. A sanghaji nő a németországi út előtt meglátogatta szüleit Vuhan térségében, a járvány gócpontjában. A továbbképzés idején igen enyhe tünetei voltak, és senki sem gyanakodott koronavírus-fertőzésre. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.
    A Bajorország tartományon kívüli két németországi fertőzöttet a Vuhanból hazaszállított német állampolgárok között találták.
    A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai nagyvárosban. A szerdán közölt adatok szerint a fertőzöttek száma Kínában megközelíti a 45 ezret, a halálos áldozatok száma meghaladja az 1100-at. Kínán kívül legkevesebb 240-en betegedtek meg, és egy haláleset történt, a Fülöp-szigeteken.