Gedeon napja van. | 2024.03.28

Diákhitel Központ: minden negyedik hallgató igénybe veszi a Diákhitel2-t

2020-02-12 10:01:21

Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint ahhoz, hogy a hallgatók a tavaszi félév önköltségét fedezni tudják a Diákhitel2-ből, február 17-ig kell leadniuk a hiteligénylést.
    Azok a hallgatók, akik idén február 17-ig igénylik a szabad felhasználású Diákhitel1-et, akár már március 13-án hozzájuthatnak a havi maximum 70 ezer vagy a féléves maximum 350 ezer forintos hitelhez.
    Rámutattak arra, a felsőoktatási jelentkezéseket február 15-ig nyújthatják be a diákok, eddig az időpontig kell megjelölniük, hogy mely állami ösztöndíjas és önköltséges szakokra szeretnének bejutni.
    A Diákhitel2 összege nincs maximalizálva, így akár az általános orvosi vagy a pilótaképzés is finanszírozható a segítségével. Az igénylés után a hallgatónak elég jeleznie az intézményének, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja.
    A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu oldalon - áll a közleményben.