Auguszta napja van. | 2024.03.29

Menczer: továbbra sem tudni magyar betegről

2020-02-10 18:18:00

Továbbra sem tudni arról, hogy lenne bárhol a világban olyan magyar állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus - írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn Facebook-oldalán.

    Az államtitkár tájékoztatása szerint emelkedett a Japán mellett karanténba helyezett Diamond Princess tengerjáró hajó fertőzött utasainak száma, a legfrissebb értesülések szerint 66 embernél diagnosztizálták a koronavírust. A három magyar továbbra is jól van, tünetmentes.
    Kínában - a konzuli regisztráció alapján - jelenleg 188 magyarról tudnak, a nagykövetség kapcsolatban van velük, mindannyian jól vannak - hangsúlyozta az államtitkár.
    A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfői jelentése szerint kilencszáznyolcra nőtt a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma az országban.
    A járvány gócpontjában, Hupej tartományban 91-gyel nőtt a számuk, és a halálesetek zöme a tartomány székhelyén, Vuhanban történt, ahol újabb 73 ember halt bele a kórba. Szerte Kínában 3062 újabb fertőzésre derült fény, ezzel a fertőzöttek száma 40 171-re nőtt az országban. Hupejben egy nap leforgása alatt újabb 2618 emberről derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és ezzel a számuk 29 600-ra nőtt vasárnap.
    Kínán kívül 24 országban jelent már meg az újfajta koronavírus.