Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pénteken ülésezik a népjóléti bizottság

2020-02-04 17:45:00

A koronavírus elleni védekezésről pénteken tájékoztathatják a kormány tagjai az Országgyűlés népjóléti bizottságát - közölte a testület elnöke, Korózs Lajos (MSZP) kedden az MTI-vel.

    A koronavírus-járvány elleni védekezés komolyságára való tekintettel a Fidesz-frakció javaslatát - "ami lassan egy hete húzódó egyeztetések után érkezett meg" - figyelembe véve, péntekre hívja össze a népjóléti bizottság ülését a testület elnöke - olvasható a közleményben.
    Korózs Lajos keddi, korábban tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy csütörtökre hívta össze a testületet.
    Selmeczi Gabriella, a népjóléti bizottság fideszes alelnöke közleményben tudatta: a Fidesz-frakció támogatja, hogy a testület tájékozódjon a koronavírus elleni védekezésről. Ugyanakkor javasolták, hogy a bizottságot péntekre hívják össze.
    Tekintettel arra, hogy a kormány által létrehozott operatív törzsben több különböző terület szakemberei dolgoznak összehangoltan, kezdeményezzük, hogy a bizottsági ülésen Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár mellett Pintér Sándor belügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is tájékoztatást adjon - írta Selmeczi Gabriella.