Emma napja van. | 2024.04.19

A georgiai ellenzék lemondta a tüntetést egy tűzeset miatt, amelyben meghalt egy sokgyermekes család

2020-02-04 10:59:00

Lemondta a georgiai ellenzék a parlament épülete elé keddre tervezett tüntetést a nyugat-georgiai Bagdati városban történt tűzeset miatt, amelyben életét vesztette egy négygyermekes család.

    A rendkívüli helyzetetek hivatala közölte, hogy keddre virradóra leégett Bagdatiban egy kétszintes faház. A helyszínre vezényelt tűzoltók megfékezték a lángokat, de oltáskor egy nő és négy gyerek holttestére bukkantak az égő épületben, majd később egy idős asszonyt is találtak odabent holtan - jelentette az Interfax hírügynökség.
    Gigi Ugulava, az Európai Georgia ellenzéki párt vezetője közölte, hogy a tragédia miatt egy nappal elhalasztották a keddre tervezett összellenzéki megmozdulást. Szerdán megtartják a tüntetést a parlament mindhárom bejáratánál, és a Georgiai Álom kormánypárt képviselőinek végig kell majd menniük a "szégyenfolyosón", ha be akarnak jutni a törvényhozás épületébe - mondta a pártelnök.
    A parlament tavaszi időszaka kedden veszi kezdetét.
    Az ellenzék november közepe óta tüntet a georgiai parlamentnél. Az előzményekhez tartozik, hogy korábban megállapodás született a politikai erők között arról, hogy az ország 2024-től áttér a jelenlegi vegyes képviseleti rendszerről pártlistásra,  az ellenzék azonban azt követeli, hogy már az őszi választásokat is ebben a rendszerben tartsák. A szükséges törvénymódosítást azonban a Georgiai Álom kormánypárt több képviselője november 14-én mégsem szavazta meg, feltehetően tartva attól, hogy elveszítheti mandátumát. Emiatt kezdődtek el a tüntetések Tbilisziben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó