Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidelitas: a jogvédő szervezetek foglaljanak állást Niedermüller kijelentéséről

2020-01-31 16:25:00

A Fidelitas elnöke pénteken személyesen kért állásfoglalást a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeitől Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester azon kijelentéséről, amelyben "rettenetes képződménynek" nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

    Illés Boglárka a szervezet budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fehér, heteroszexuális magyar nőként sértve érzi magát Niedermüller Péter kijelentése miatt.
    Mélységesen felháborító, hogy az olyan jogvédő szervezetek, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ - amelyek máskor hallatják a hangjukat - az erzsébetvárosi polgármester keresztényellenes, gyűlöletkeltő, nyíltan uszító kijelentésével kapcsolatban nem mondanak semmit.
    A Fidelitas vezetője felidézte, a DK politikusa az ATV adásában azt mondta: "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket (ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a "nemtudoménmik"), akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. (...) Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek."