József napja van. | 2024.03.19

Az inzulinpumpa a legjobb az 1-es típusú cukorbetegeknek

2020-01-25 15:59:00

Az inzulinpumpa és a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor a lehető legjobb kezelési mód az 1-es típusú diabétesszel élők számára - mondta a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kuratóriumi elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

    Kocsisné Gál Csilla felidézte, hogy január elseje óta a gyerekek és a nappali tagozatos tanulók 98, a felnőttek 80 százalékos támogatással juthatnak hozzá ezekhez az eszközökhöz.
    Az állami támogatás nélkül 10-11 ezer forintos, a szöveti cukor mérésére szolgáló szenzor hat napig mér, kétévente pedig venni kell egy 200 ezer forintos készüléket kell venni ahhoz, hogy a mért adatokat továbbítani tudja az inzulinpumpára vagy az okostelefonra. Az inzulinpumpához kapcsolódó infúziós szerelék - amelyen át az inzulin a tartályból a szervezetbe jut - további évi 100 ezer forint kiadást jelentett a családoknak - mondta.
    Hangsúlyozta, hogy ezek az eszközök biztonságot nyújtanak a gyermek gondozásában, megszabadítja a szülőket a folyamatos figyelés kényszere okozta stressztől, és a gyerekek is könnyen megszokják, hamar megtanulják kezelni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány