József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: a ballibierális ügyvédek közöljék, mennyit kerestek a börtönbizniszen!

2020-01-25 14:16:00

A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a "balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek" elárulják, "mennyit kaszáltak a börtönbizniszen" - mondta Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

    A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több milliárd forint "landolt" a "balliberális és Soros-ügyvédeknél", akik 15-20 százalék, de akár nagyobb sikerdíjakat is kaphattak.
    A kifizetett kártérítések hetven százaléka ügyvédi letéti számlára került, az ügyvédek pedig összesen legalább kétmilliárd forintot, "fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen" - mondta.
    Budai Gyula hangsúlyozta, mindez "joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét", ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncselekményeknek, sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért.