József napja van. | 2024.03.19

Davos - Médianéző Központ: Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni

2020-01-25 10:02:00

Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni - hangsúlyozta a Médianéző Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Végső célja, hogy bizonyos politikai vezetőket eltávolítson a hatalomból, akiknek világnézete nem egyezik az övével. "Ez tényleg egy maffia" - fogalmazott Boros Bánk Levente.

    Boros Bánk Leventét arról kérdezték, hogy Soros György csütörtökön Davosban a bevándorlási terve után meghirdette a globális oktatási tervét.
    Az elemző szerint Soros György ahelyett, hogy cáfolná politikai ellenfelét - Orbán Viktor miniszterelnököt - inkább őt erősíti. Orbán Viktor is megmondta, hogy Soros György egy "maffiaszerű hálózatot" üzemeltet szerte a világban, amelynek révén be akar avatkozni egyes országok belpolitikájába.
    Kifejtette, Soros György manapság arról beszél, hogy 40 éve kezdte politikai filantróp pályafutását, s most élete nagy projektét szeretné megvalósítani. Különböző eszközöket próbál felhasználni, hogy kiterjessze politikai befolyását. Most a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül 1 milliárd dollárt fektet be oktatási hálózatába, amellyel rátelepül az oktatásra, felvásárol magának oktatókat, hogy kineveljék a világnézetével egyező hallgatókat. A szakértő szerint a "Soros-hálózattal" szemben az európai egyetemek hálózata képes felvenni a versenyt. A másik eszköz a nyilvánosság - jelentette ki az elemző, aki szerint a nyíltan, demokratikusan megválasztott politikai vezetőknek tájékoztatnia kell a nyilvánosságot arról, hogy itt egy milliárdos akarja politikai akaratát érvényesíteni.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány