Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több nőt is kirabolt három férfi a fővárosban

2020-01-24 10:45:00

Elfogtak három férfit, aki a gyanú szerint kirabolt két nőt Budapesten - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

    A közlemény szerint a három férfi a főváros VII. kerületében egy villamosról leszálló kínai nő után ment, és egészen az Almássy térig követte. Amikor a nő belépett az egyik kapualjba, két férfi befogta a száját és a szemét, majd a falhoz nyomta, átkutatta a zsebeit és kirabolta. Eközben harmadik társuk a kapu előtt figyelte az utcát. Az elkövetők, miután megszerezték a sértett mobiltelefonját, elfutottak.
     Az elkövetőket a térfigyelő kamerák felvételei alapján fogták el: a 18 éves érdi B. Ferencnél, illetve társainál, a 32 éves fábiánházi és a 29 éves román férfinál már nem volt ott a sértett telefonja. Azt addigra a Keleti pályaudvarnál eladták egy 58 éves egyiptomi férfinak.
    A nyomozók megállapították, hogy B. Ferenc és a 32 éves fábiánházi férfi aznap hasonló módszerrel a II. kerületben is kirabolt egy nőt.
    A nyomozók az egyiptomi férfit orgazdaság vétsége miatt, B. Ferencet és két társát - őrizetbe vételük mellett - csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként - áll a közleményben.