Auguszta napja van. | 2024.03.29

A magyar szurkolók meglátogatták a válogatottat

2020-01-16 19:06:00

A magyar szurkolók csütörtökön meglátogatták az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottat Malmőben.

    Nagy volt a felfordulás a svéd kikötőváros egyik belvárosi szállodájában csütörtökön kora délután, mert a középdöntő II. csoportjában szereplő hat csapat kivétel nélkül sajtófélórát tartott. Ennek ellenére fél 2-kor minden szem a magyar szurkolókra szegeződött, akik addig énekeltek különféle rigmusokat és dalokat, amíg a játékosok az ebédjük elfogyasztása után megjelentek az aulában.
    Mint kiderült, a drukkerek búcsúzni jöttek. Az oroszok és az izlandiak elleni győztes mérkőzésen és a dánok elleni döntetlen alkalmával is hangosan, kitartóan buzdították a válogatottat, viszont mivel előzetesen arra számítottak, hogy kedvenc csapatuk nem jut tovább a csoportkörből, ők is csak csütörtökig terveztek, így a középdöntőbe jutás ellenére kénytelenek hazautazni.
    "Majdnem mi is így jártunk, de szerencsére máshogy alakult. Csináljuk tovább, amit elkezdtünk, remélhetőleg ugyanilyen sikeresen" - mondta a drukkereknek Mikler Roland csapatkapitány.
    A kiváló formában lévő kapus hangsúlyozta, nagyon sokat jelentett számukra a maroknyi magyar szurkoló bíztatása, és megkérte őket, hogy otthonról is drukkoljanak a csapatnak.
    Ezt követően közös fotók készültek, és a játékosok autogramokat osztottak a rajongóknak.
    A magyar válogatott a malmői E csoport megnyerése után pénteken 18.15-től a norvégokkal, vasárnap 16.15-től a szlovénokkal, kedden 20.30-tól a svédekkel, majd szerdán 16 órától a portugálokkal találkozik a középdöntőben. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.