Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: a migrációs viták továbbra is folytatódnak

2020-01-15 08:32:00

A magyar kormány arra számít, hogy az Európai Unióban folytatódnak a migrációs és a jogállamisági viták - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

    Bakondi György hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy az Európai Unió szakítson eddigi elhibázott migrációs politikájával. Bíznak benne, hogy az új bizottság majd új migrációs politikát képvisel - jegyezte meg.
    Azt is elmondta, hogy hétfő éjfélig ebben az évben mintegy 1900-an próbáltak illegálisan bejutni Magyarország területére. Ilyen magas számot januárban még tapasztaltak - közölte, hozzátéve: arra számítanak, hogy ez a tendencia folytatódik.
    Törökországban csaknem 490 ezer határsértőt fogtak el, és ebben nincsenek benne azok, akik átjutottak az ellenőrzésen. A Törökországból kiinduló tömegek a balkáni útvonal felé és Magyarország felé haladnak - ismertette.
    A belbiztonsági főtanácsadó kérdésre válaszolva sem mondta el, hogy mekkora létszámmal erősítették meg a magyar határok védelmét, mivel az szolgálati titok. Ugyanakkor leszögezte, megfelelő létszám áll rendelkezésre, hogy a kényes helyszíneket megfelelő felügyelet alatt tartsák és fenn tudják tartani azt a szigorú és stabil belbiztonsági helyzetet, ami Magyarországot jellemzi.