Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fémhulladék vasúti fuvarozásáról állapodtak meg a szolgáltatók

2020-01-13 14:59:00

Keretmegállapodás aláírásával erősítette meg évtizedes együttműködését az Alcufer Kft. és a MÉH Zrt. a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt.-vel és a Rail Cargo Logistics - Hungaria (RCL-HU) Kft.-vel, a dokumentumban 2021 végéig a fémhulladék vasúti szállításának feltételeit rögzítették - közölte a Rail Cargo csoport hétfőn az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az aláírt szerződés alapján az RCH évente átlagosan mintegy 450 ezer tonna fémhulladékot továbbít vasúton, az együttműködés a belföldi és a határokon átívelő forgalmakra egyaránt kiterjed.
    A fémhulladék begyűjtésében, kereskedelmében és hasznosításában meghatározó szerepet játszó győri székhelyű Alcufer-csoport évente több mint 600 ezer tonna újrahasznosítható hulladékot forgalmaz, 36 telephelyével, 4000 gyűjtőkonténerével országos lefedettséggel működik Magyarországon.
    A szerződő felek között létrejött stratégiai keretmegállapodás célja a vasútlogisztikai tevékenység hatékonyságának növelése, valamint további vasútlogisztikai szinergiák megteremtése, szem előtt tartva a környezetvédelmet - írják a közleményben.