Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csütörtökön nyit a jubileumi Educatio kiállítás

2020-01-08 13:44:00

Január 9-11. között rendezik meg a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az oktatási seregszemlén a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehetnek részt, és megismerkedhetnek a felsőoktatás aktualitásaival - közölte a szervező Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

    Az OH és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által a Hungexpóra szervezett eseményen közel 140 kiállító - köztük több mint tíz ország mintegy hatvan felsőoktatási intézménye - várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai szakképző iskolák, egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.
    A rendezvényen az Oktatási Hivatal munkatársai a felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket, valamint a háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon is rész lehet venni. A szakkiállításon jelen lesznek a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.
    Az esemény részletes programja megtalálható a https://www.educatioexpo.hu/ oldalon.