Auguszta napja van. | 2024.03.29

Felakasztotta kutyáját egy baranyai férfi

2020-01-07 14:45:00

Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját a Baranya megye déli részén található Cún község határában, és az állat elpusztult - tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

    A közlemény szerint a gyanúsított hatvankét éves cúni férfi beismerte tettét.
    A rendőrség közölte: a férfi azt mondta, bárányainak tereléséhez kérte el a kutyát az egyik ismerősétől, azonban mivel úgy látta, hogy az eb nem lesz megfelelő erre a feladatra, megszabadult tőle.
    A rendőrségre hétfőn napközben érkezett bejelentés arról, hogy egy felakasztott, elpusztult kutyát találtak. A tetemre egy szántóföld melletti akácosban bukkantak, a rendőrség megállapítása szerint az állat az akasztás következtében pusztult el. A feltételezett tettest rövid időn belül beazonosították. A Siklósi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást az ügyben.
    A Debreceni Törvényszék kedden egy hasonló ügyről tájékoztatta az MTI-t: a Hajdúböszörményi Járásbíróság közel félmillió forintos pénzbüntetést szabott ki egy állatgondozóként dolgozó férfira, aki - 2019 szeptemberében - szintén felakasztotta a kutyáját. Ennél az esetnél az eb túlélte a bűncselekményt, mivel végül egy szemtanú fellépésére és közbenjárásával a férfi kiszabadította az állatot a hurokból.