József napja van. | 2024.03.19

Kormánytámogatással újul meg a pasaréti ferences templom

2019-12-15 14:34:33

Kormánytámogatással újul meg a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom - közölte a Pénzügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

    A tárca közleményében a pénzügyminisztert idézve úgy fogalmaz, a magyar kabinet egyik legfontosabb vállalása a helyi közösségek támogatása, "mert belőlük tevődik össze egy épülő, a céljaiért tenni képes nemzet".
    A tájékoztatás alapján Varga Mihály a plébánia felújítását és kibővítését bejelentve elmondta, a kormány mintegy 1,8 milliárd forinttal járul hozzá a templom felújításához és közösségi tereinek kibővítéséhez.
    "Azok a közösségek érnek el eredményt, amelyeknek vannak együtt megfogalmazott céljai, és van bennük tenni akarás azok megvalósításhoz - emelte ki Varga Mihály megemlítve, hogy a Pasaréti téri templom felújítását a helyi közösség kezdeményezte. Az átfogó felújítási terv kidolgozása a hívek és rendtagok bevonásával történt" - mondta a miniszter.
    A Pénzügyminisztérium közlése alapján a tervek szerint a templomot és a rendházat is felújítják, korszerűsítik, továbbá méltó környezetbe kerülhet a ferences rend történetét is magába foglaló könyvtár. A templomhoz tartozó közösségi házban egy olyan 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki, amely a környék nem katolikus lakosságát is szolgálhatja, hiszen a közelben nincs hasonló nagyságú közösségi tér - olvasható a közleményben.
    Kiemelték, a fejlesztés segítségével a jelenlegi közösségi házban duplájára lehet bővíteni az óvodai férőhelyek számát, ugyanott a terület szociális ellátását végző Gondviselés Háza idősgondozásának lehetőségei is növekednek, és mindkét intézmény dolgozói méltóbb körülmények között dolgozhatnak.
    A pasaréti templom a főváros egyik emblematikus épülete, a modern építészet egyik fontos alkotása, melyet Rimanóczy Gyula tervezett a mellette álló buszvégállomással együtt. "A felújítás így a hazai épített örökség védelmét és továbbörökítését is szolgálja" - idézi a minisztérium Varga Mihályt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink