József napja van. | 2024.03.19

Folyamatosan érkeznek a felajánlások

2019-12-15 12:20:00

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány. A déli órákban már mintegy 70 millió forint gyűlt össze.

    Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója az MTI-nek kiemelte, hogy a közmédia felhívására szinte az egész ország összefogott a jó ügy érdekében, magánemberektől, cégektől percről percre érkeznek a felajánlások. A közmédia műsorvezetői folyamatosan fogadják a telefonon érkező felajánlásokat, az adományvonalon is gyűlik a pénz, emellett nagylelkű adományok is érkeztek a délelőtt folyamán.
    Példaként említette Dienstmann Tamás építési vállalkozót, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a tavalyi Jónak lenni jó! kampányban egy házat ajánlott fel egy négygyermekes erdélyi családnak, ahol hármas ikrek születtek két éve. Dienstmann Tamás most a koraszülöttként világra jött hármas ikrek "nevében" ajánlott fel három inkubátort összesen 15 millió forint értékben a Peter Cerny Alapítvány javára.
    Hozzátette, hogy Pitti Katalin operaénekes délelőtti jótékonysági koncertjén 310 ezer forint gyűlt össze és elkelt a Plácido Domingo operaénekes tiszteletére készült lámpa is 600 ezer forintért.
    Siklósi Beatrix emlékeztetett arra, hogy a felajánlásokat vasárnap 22 óráig fogadják. Az árverésen szereplő nyolc tárgyról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hujonaklennijo oldalon lehet tájékozódni. Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.
    A projektvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az M5 kulturális csatorna Facebook-oldalán folyamatosan figyelemmel lehet kísérni az adománygyűjtés állását és a műsorral kapcsolatos extra tartalmak is elérhetők.
    Az adománygyűjtő műsor, amelyet az idén tizedszer rendez meg a közmédia, vasárnap reggel 9 órától este 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán látható.

 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány