József napja van. | 2024.03.19

Letartóztatást és bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók ügyében

2019-12-15 09:57:00

Két fiatal letartóztatását és két másik bűnügyi felügyeletét rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság a fiatalkorú budai fegyveres rablók közül fegyveresen, csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás miatt.

    A Fővárosi Törvényszék szombaton közölte az MTI-vel, hogy a négy fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy novemberben és decemberben több alkalommal gázriasztófegyverrel, egyszer fegyvernek látszó tárggyal, illetve egyszer késsel is különböző felállásban, a szerepek megosztásával raboltak ki embereket budai köztereken.
    A törvényszék tájékoztatása szerint az egyik letartóztatott fiatal volt a bűncselekmény kezdeményezője, ő biztosította az elkövetéshez használt eszközöket, a fegyvert, a gumikesztyűket és a maszkokat, még akkor is, amikor személyesen nem vett részt az elkövetésben.
    A másik letartóztatott fiatallal szemben jelenleg más ügyben is rendőrségi eljárás van folyamatban. A két fiatalkorú letartóztatását egy hónapra javítóintézetben rendelték el.
    A másik két fiatalnál a bíróság - büntetlen előéletükre, valamint a bűncselekmények elkövetésében betöltött szerepükre való tekintettel - elegendőnek találta a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzött, lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését négy hónapra.
    A végzés nem végleges.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint szerdán a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak.
    A nyomozók a csapat harmadik tagját - egy 15 éves fiút - zuglói otthonában, a negyedik fiút - egy 16 éves középiskolást -, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.
    A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiú arcát maszkkal eltakarva nyolc alkalommal tizenegy ember sérelmére követett el rablást Újbudán és a Gellért-hegyen. A rablások során több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól.
    A rendőrök a csapatból négy fiatalkorút vettek őrizetbe, az ötödik gyanúsított szabadlábon védekezik - közölte szombat este a rendőrség az MTI-vel.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány