Gedeon napja van. | 2024.03.28

A BDO Magyarország idei árbevétele 3,7 milliárd forint körül alakul

2019-12-14 12:15:00

A BDO Magyarország cégcsoport konszolidált árbevétele a tavalyi 3,37 milliárd után az idén 3,7 milliárd forint körül alakul majd. A BDO Global tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 9,6 milliárd dollárt (8,5 milliárd eurót) a 2019. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben, ez 10 százalékos bővülés a 2018-as pénzügyi évhez képest.

    A BDO Global MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a világ egyik vezető könyvvizsgáló és tanácsadó hálózata az elmúlt egy évben is folytatta földrajzi terjeszkedését: újabb öt országban jelent meg, így jelenleg már a világ 167 államában működteti hálózatát.
    A BDO irodáinak száma már meghaladja az 1800-at, az elmúlt évben lezajlott 10 százalékos létszámbővülés nyomán összesen 88 120 alkalmazottat foglalkoztatnak.
    A BDO Global az elmúlt pénzügyi év során minden régióban számottevő növekedést tudott felmutatni. A csoport árbevétele a legnagyobb mértékben, 15,7 százalékkal az amerikai kontinensen nőtt, míg az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban 12,9 százalékos volt a növekedés.
    A céghálózat bevételének legjelentősebb részét továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység adja, ebből származik az árbevétel több mint 42 százaléka. Az adótanácsadás a díjak 21 százalékát biztosítja, ugyanakkor a további tanácsadói tevékenységek és üzleti szolgáltatások is évről évre egyre növekvő súllyal járulnak hozzá a csoport díjbevételéhez.
    Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető partnere jelezte: a magyar pénzügyi év december végéig tart, 2019-ben az előzetes adatok alapján mintegy 10 százalékos díjbevétel-növekedéssel számolnak. "Ezzel az eredménnyel tovább stabilizálhatja a BDO a Big Four cégeit követő vezető pozícióját a hazai könyvvizsgáló és tanácsadó cégek körében" - közölte.