Krisztina napja van. | 2020.08.05 | MNB középárfolyam:

Ismét lesz újévi operett- és musicalgála Debrecenben

2019-12-03 14:54:35

Dal, virtus, szenvedély címmel harmadik alkalommal rendez újévi operett-0 és musicalgálát január 4-én Debrecenben az Operettissima Nonprofit Kft. és produkciós partnere, a Gag Management Produkciós Iroda - jelentették be a szervezők kedden a helyi Kölcsey központban sajtótájékoztatón.

    Vadász Dániel, az Operettissima ügyvezetője kiemelte: a Főnix csarnok közönsége az újévi zenés forgatagban sokszínű válogatást hallhat a világ zenés színpadainak legnagyobb sikereiből. Részletek csendülnek fel a legkiválóbb operett- és musicalszerzők műveiből, többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, ifj. Johann Strauss, Andrew Lloyd Webber és Lévay Szilveszter legismertebb kompozícióiból - tette hozzá, megjegyezve, hogy klasszikusnak számító sikerszámokat is bemutatnak olyan népszerű művekből, mint a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, A víg özvegy, a West Side Story, a Mozart!, az Evita vagy az Elisabeth.
    Az est fellépői a Budapesti Operettszínház művészei, Fischl Mónika, Gubik Petra, Kállay Bori, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Laki Péter, Peller Károly, Sándor Péter és Vadász Zsolt lesznek - sorolta.
    A debreceni újévi koncerten közreműködik a helyi Kodály Filharmonikus zenekar Silló István vezényletével. Az est rendezője Bori Tamás, házigazdája, az egykori debreceni színésznő Kállay Bori lesz - hangzott el a tájékoztatón.