Emma napja van. | 2024.04.19

NMHH: új tagokat vár a Közszolgálati Testület

2019-11-27 16:29:00

Azok a szervezetek, amelyek a Közszolgálati Testületbe tagot kívánnak delegálni, 2020. január 24-éig jelentkezhetnek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) - közölte az intézmény kommunikációs osztálya szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az azonos tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe. Az új tagok megbízatása három évre szól majd.
    Emlékeztettek, a Közszolgálati Testület jelenlegi, 2017. március 31-én delegált tagjainak megbízatási ideje 2020. március 31-én jár le.
     Tagot delegálhatnak a települési önkormányzatok szervezetei, a nemzetiségi országos önkormányzatok, a határon túli, száz főnél nagyobb taglétszámú magyar kulturális szervezetek, országos családvédelmi szervezetek, a fogyatékkal élők országos érdekképviseletei, valamint országos kulturális szervezetek az irodalom, a színház, a film-, az előadó-, a zene-, a tánc-, a képző- és az iparművészet területén.
    Az érdeklődőknek jelentkezési lapot kell kitölteniük a nyilvántartásba vételhez, amely az NMHH honlapjáról letölthető. Az NMHH a nyilvántartásba vett szervezetek listáját 2020. február 7-én közzéteszi a honlapján. Az egy csoportba tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe.
    A regisztrált szervezetek megállapodhatnak egymással a delegálásról, ennek hiányában az NMHH sorsolással dönt 2020. február 27-én a delegálható szervezetekről.
    Mint írták, a Közszolgálati Testület látja el a közszolgálati médiaszolgáltatók feletti társadalmi felügyeletet és ellenőrzi a közszolgálatiság érvényesülését. A testület tizenöt tagból áll, megbízásuk három évre szól.
    A médiatörvény értelmében külön eljárás nélkül delegálhat képviselőt a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Művészeti Akadémia.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó