Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hamis vád és kifosztás miatt három év börtönre ítéltek egy tatabányai férfit

2019-11-26 10:45:00

Jogerősen három év két hónap börtönre ítélt a Tatabányai Járásbíróság a napokban egy férfit, aki rablással vádolta meg egy haragosát és kifosztott egy alvó mozgássérültet - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-t.

    Reszl Ildikó közölte: a férfi a rendőrségen bejelentette, hogy egy ismerőse egy másik ember társaságában ököllel állon ütötte, majd késsel négyszer megszúrta a karját, és elvette a pénztárcáját, amely üres volt. A feljelentés alapján csoportosan elkövetett rablás kísérlete miatt a két embert kihallgatták, 2017 júniusában pedig letartóztatták.
    A férfi csaknem két hónap múlva ismerte be, hogy haragudott a két érintettre, ezért hamis feljelentést tett ellenük, a sérüléseit magának okozta. A két, hamisan megvádolt ember letartóztatását az ügyészség megszüntette.
    A vádlott 2019 áprilisában Tatabányán besurrant a családok átmeneti otthonának egyik szobájába, és ellopta egy alvó mozgássérült mobiltelefonját.
    A Tatabányai Járásbíróság az ügyeket egyesítette, halmazati büntetésként a különös visszaeső vádlottat hamis vád és kifosztás bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönre ítélte. Az ítélet jogerős.