Emma napja van. | 2024.04.19

Súlyosabb büntetést kapott egy dohánybolti rabló

2019-11-26 10:14:00

A bíróság 2 és fél évről 4 évre súlyosította egy dohánybolt kirablását megkísérlő férfi börtönbüntetését - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a 23 éves férfi még 2018. január 4-én próbálta meg egy gázpisztollyal kirabolni a főváros XVI. kerületében, az Imre utcában található nemzeti dohányboltot.
    A férfi a délutáni órákban fejét kapucnival, az arcát sállal takarva bement a boltba, és az eladóra fogta a gázpisztolyt. Felszólította az alkalmazottat, hogy adja át a pénztárban lévő pénzt. Mivel a sértett ennek többszöri felszólításra sem tett eleget, a rabló a gázfegyverrel célzott lövést adott le az eladó arcának irányába, majd elfutott a helyszínről.
    A bíróság - a cselekményét egyébként beismerő - vádlottat nem fegyveres, hanem alapeseti rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.
    Az ítélet ellen az ügyészség téves minősítés miatt és súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.
    A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság mindenben osztotta az ügyészi álláspontot, így a cselekmény minősítését fegyveresen elkövetet rablás bűntettének kísérletére változtatta, a börtönbüntetést 4 évre, a közügyektől eltiltást 5 évre súlyosította - áll a közleményben.