Auguszta napja van. | 2024.03.29

Erdogan Budapesten - Forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban

2019-11-07 07:29:52

Forgalomkorlátozások lesznek ma Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása miatt. Több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: a változások az I., a II., az V., a VI., a XIV., a XV., a XVI. és a XVII. kerületet érintik.
    Délelőtt fél tíztől fél tizenkettőig szakaszosan és időszakosan lezárják a Liszt Ferenc-repülőtér - 4-es főút - M0-s autóút - M3-as autópálya bevezető szakasza - Kacsóh Pongrác úti felüljáró - Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca - Attila út - Dózsa György tér - Palota út - Dísz tér - Szent György utca - Szent György tér útvonalat.
    Este fél héttől fél kilencig a Türbe tér - Turbán utca - Vérhalom utca - Apostol utca - Ankara utca - Margit utca - Margit körút - Tölgyfa utca - Fekete Sas utca - Bem József tér - Bem rakpart - Jégverem utca - Fő utca - Clark Ádám tér szakaszt, majd innentől a repülőtérig a délelőttivel megegyező útvonalat zárják le.
    Emellett sok helyen megállási tilalom van érvényben.
    A forgalmi változások a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapesten-158 címen olvashatók.
    A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte: a változások főleg az Andrássy út-Lánchíd útvonalat és az ezt keresztező utcákat, valamint a budai Vár környékét érintik.     A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy ha tehetik, használják a kötöttpályás közösségi közlekedést, mindenekelőtt az M2-es, az M3-as és az M4-es metrót.