József napja van. | 2024.03.19

Kövér: Magyarország szorosabb együttműködésre törekszik Namíbiával

2019-10-21 18:30:00

Peter Hitjitevi Katjavivit, a namíbiai parlament Nemzetgyűlésének elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

    Kövér László a közlemény szerint úgy fogalmazott: Magyarország az együttműködés szorosabbá tételére törekszik Namíbiával, a szubszaharai afrikai térség demokratikus változások szempontjából modellértékű államával. Az együttműködés elsődleges célja a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése - közölte.    
    Az Országgyűlés elnöke hozzátette: Magyarország kész a magyar innovációk és technológiai szaktudás átadására a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az infrastruktúrafejlesztés, az oktatás és a tudomány területén.
    A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni. Emellett a nemzetközi parlamenti fórumokon - az Interparlamentáris Unióban, az Európai Tanácsban vagy az ENSZ-ben - való együttműködés lehetőségét is felvetették.