Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2019-10-16 18:29:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Északnyugat- és Közép-Európa fölött ciklonok és frontjaik helyezkednek el, emiatt arrafelé általában erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk délnyugati és keleti részén anticiklonális hatások érvényesülnek, az éjszaka képződött köd feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi felén általában 2 és 11 Celsius-fok között változik, de Svédország északi vidékein már helyenként napközben is fagy. Közép- és Nyugat-Európában többnyire 15 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet, míg délkeleten a délutáni órákra 26, 28 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medencén is átvonul a hullámzó frontrendszer, mögötte ismét anticiklon épül ki.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig
    ----------------------------------------------------
    Nyugaton kevesebb, keleten több lesz a felhő, hajnalra főként északon, északnyugaton köd képződhet. Eleinte délen még kisebb eső lehet. Csütörtök délelőtt a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlik, utána gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb eleinte lehet néhol ködszitálás. Éjszaka többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Csütörtökön a Kisalföldön megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 24 fok között várható.