József napja van. | 2024.03.19

Megállapodás a magyar találmányok jogvédelmi folyamatának támogatására

2019-10-15 16:40:00

Megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Valor Hungariae Zrt. az innovatív magyar találmányok és termékek iparjogvédelmének, ezen belül a gyors ügyintézés és a szabadalmaztatás folyamatának támogatására - közölte a két társaság az MTI-vel.

    Pomázi Gyula Zoltán, az SZTNH elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy az SZTNH a megállapodás értelmében kutatási és információs szolgáltatással járul hozzá az iparjogvédelmet érintő kérdések megválaszolásához.
    Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a felek közös érdeke, hogy a hazai újításokból piacképes termékek legyenek és a találmányok hasznosításából a magyar gazdaság és a feltalálók egyaránt profitáljanak. Ennek elérése érdekében segítséget kínálnak a feltalálóknak a találmányok, a magyarországi és Kárpát-medencei magyar innovációk széleskörű megismeréséhez és befogadásához a termékfejlesztés valamennyi szakaszában, a fejlesztéstől a piacra jutásig.
    Szolgáltatásaik magukban foglalják a találmányok újdonságvizsgálatát, szellemi tulajdonvédelmi oltalmaztatását, piaci értékelését, menedzselését, finanszírozásának és piacra juttatásának támogatását, de azok nem terjednek ki a szabadalmi ügyvivői képviseleti tevékenységre. A megállapodással az SZTNH újdonságkutatást, témakutatást biztosít a Valornak - tette hozzá.
    A Valor egy magyar tulajdonú vállalat, amelynek felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) látja el. A társaság segítségnyújtása az iparjogvédelem területén minden harmadik esetben szükséges, ez idén 30-40 céget jelent.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány