József napja van. | 2024.03.19

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi, akinek gyermeke bennégett egy épületben

2019-10-15 14:44:05

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) azt a férfit, akinek gyermeke tavaly nyáron bennégett házuk melléképületében - közölte a BKT sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

    Azt írták: a törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.
    A közlemény szerint a vádlott és felesége kapcsolatából négy gyermek született. A férfi a gyermekek nevelésében nem vett részt, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.
    A 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel "szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól" - tették hozzá.
    Felidézték: 2018. augusztus 13-án a vádlott bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek a ház melléképületében tüzet okoztak. A nagyobbik gyereknek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.
    A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.
    Az ítélet jogerős.