Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kósa: a kormány azt szeretné, hogy a magyar települések tovább fejlődjenek

2019-10-14 09:50:00

A kormány azt szeretné, hogy a magyar települések tovább fejlődjenek függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti vezetés alatt vannak - mondta a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

    Kósa Lajos azt mondta, országosan 1,8 millió ember szavazott a Fidesz-KDNP-re, az ellenzékre pedig 1,36 millió, a kormánypártoknak tehát "kényelmes" többsége van, és ezzel az eredménnyel bármikor kiegyeznének egy országgyűlési választáson is.
    Ugyanakkor világossá vált, hogy Magyarországon demokrácia van - emelte ki a kampányfőnök, a Fidesz alelnöke.
    A fideszes politikus szólt arról is, hogy a Fidesz úgy módosította a magyar választási rendszert, hogy az országgyűlési és az önkormányzati választások jobban elváljanak egymástól, ne egy évben legyenek, ez azonban nem kedvez a kormányzópártoknak, mivel a ciklus közepén mindig változik a politikai klíma, népszerűtlenségi hullám szokott következni.
    Kósa Lajos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a választást értékelve úgy fogalmazott, "tarka" a kép, hiszen a Fidesz nyerni tudott olyan városokban, amelyeket korábban "bevehetetlennek" hitt, elveszített korábbi fideszes körzeteket, néhány helyen pedig nagyon kicsi volt a szavazatkülönbség.
    A Karácsony Gergellyel történő együttműködésről azt mondta, kíváncsian várják a programját, mivel a kampányban Karácsony csupa olyan dologról - például a kórházi ellátásról és "klímaerdő" telepítéséről - beszélt, amelyben a fővárosnak nincs hatásköre, ugyanakkor nem szólt olyan fontos témákról, mint a dugódíj, a városüzemeltetés vagy a szemétszállítás.