Emma napja van. | 2024.04.19

Kásler Miklós: az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált

2019-10-10 13:45:00

Az úszás és a vízilabda a magyar identitás részévé vált, részei lettek a magyar legendáriumnak - jelentette ki Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Velencén, ahol letették a városi sportuszoda alapkövét.

    Kásler Miklós közölte, hogy a létesítmény több mint ötmilliárd forintból épül meg.
    A miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, amelynek eredményeként minden magyarországi járásban lesz uszoda. Lényegesnek nevezte a fejlesztéseket a sportolási lehetőség biztosítása mellett az egészségmegőrzés szempontjából, valamint a "test edzése és a lélek emelése" miatt is.
    Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úgy vélte, a beruházás nemcsak Velencéről, hanem a gárdonyi és martonvásári járások teljes lakosságáról is szól. Jelezte, hogy az uszoda területe a velencei önkormányzaté és a vízilabda szövetséghez benyújtott TAO-pályázatból valósul meg.
    Koszti András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években a város a sportos környezetre épülő fejlődést választotta, ennek köszönhetően nőtt a vendégforgalom és az állandó lakosok száma is. Az épülő uszoda az életminőség további javulását szolgálja, valamint a nyári szezonon kívül biztosítja a folyamatos érdeklődést a település iránt.
    A projektgazda Velence Plus Kft. ügyvezetője, László Csaba az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a létesítmény jövő év közepére készül el. A cégben a város és egy vagyonkezelő cég 40-40 százalékos tulajdonos, 20 százalékot pedig a Velencei-tavi Úszó és Vízilabda Egyesület birtokol - tette hozzá.
    A sajtóanyag szerint az 5,197 milliárd forintból megvalósuló létesítményben lesz egy ötven méteres, FINA szabványos verseny medence, tovább két húszméteres tanmedence és egy kültéri tanmedence. A több mint nyolcezer négyzetméteres uszoda befogadóképessége lelátóin 500 ember fér el, az öltözők ezer embert tudnak egyszerre kiszolgálni.
    A Velence Plus Kft. - a Vasas fiókcsapataként - három utánpótlás vízilabdacsapatot versenyeztet a Dunántúli Vízilabda Ligában, közel száz igazolt versenyzővel rendelkezik.   

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó