Alfréd napja van. | 2020.02.23 | MNB középárfolyam:

Meteorológiai szolgálat: 15 fokos melegedés volt egy nap alatt

2019-10-09 12:43:45

Egy nap alatt mintegy 15 Celsius-fokot melegedett a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán, ahol arról is írtak, hogy nemsokára megérkezik a "vénasszonyok nyara".

    Közölték: kedd hajnalban még északnyugati volt az áramlás, hideg levegő áramlott a térség fölé, ekkor mínusz 2 fokot mértek. Ezzel szemben szerdán ugyanabban az időpontban az alacsony szinteken fújó délnyugati szélnek köszönhetően már 12 fokot regisztrált a rádiószondás műszer.
    Megjegyezték, hogy ez a jelenség egyébként nem extrém, frontok előtt és után igen gyakoriak a nagy és gyors hőmérsékletingadozások.
    Egy korábbi bejegyzésében a meteorológiai szolgálat arról is írt, hogy nemsokára megérkezik a "vénasszonyok nyara".
    Szerdán egy hullámzó front előoldalán átmeneti melegedés kezdődik, de a front hatására ez az enyhülés csütörtökön megtorpan, sőt kissé vissza is esik a csúcsérték.
    Péntektől azonban ismét erősödik a nappali felmelegedés: a hétvégén, illetve a jövő hét elején előreláthatóan már 20 fok körül vagy kissé afölött alakulnak a maximumok. Emellett pedig jobbára napos, csapadékmentes idő ígérkezik, hajnalban és reggel néhol ködfoltokkal.