Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti

2019-10-05 15:49:00

A migránskvóta a tagállamokat és a városokat fenyegeti - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

    Halász János hangsúlyozta: a távozó Európai Bizottság az utolsó heteket kihasználva gyors tempóban próbálja kényszerpályára állítani a tagállamokat és a novemberben felálló új Európai Bizottságot.
    Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős EU-biztos már a kvótamegállapodás aláírásakor sürgette a többi uniós tagállamot, hogy minden ország vegyen részt a migránsok elosztásában - idézte fel. Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (LIBE) csütörtökön ugyanezt követelte a brüsszeli bizottság migrációs igazgatóságának vezetője is. Annak érdekében, hogy a kvóta életbe lépjen, a távozó Európai Bizottság aktív pénzügyi és politikai támogatást nyújt - tette hozzá.
    Kiemelte: jövő kedden már az uniós belügyminiszterek elé terjesztik a máltai kvótamegállapodást, ezzel sürgetve a tagállamok részvételét. A kormánypárti politikus szerint a kvóta "újra az asztalon van, és valós veszély".
    "Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvédjük Magyarországot és a magyar városokat a migránskvótától" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a bevándorláspárti ellenzék viszont hajlandó teljesíteni az európai baloldal megrendeléseit. "Lebontanák a kerítést, elfogadnák a kvótát és betelepítenék a magyar városokba is a migránsokat" - közölte.
    Halász János szerint ehhez Brüsszelben már keresik a bevándorláspárti polgármestereket és jelölteket. "Nem véletlenül rendelte magához Karácsony Gergelyt Frans Timmermans, Soros első embere" - mondta.
    Hozzátette: az ellenzéki polgármesterek és jelöltek betelepítenék a migránsokat az országba. "Az október 13-ai önkormányzati választáson ezt akadályozhatjuk meg" - fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője.