Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Karácsony titkolózik, mert titkolnivalója van

2019-10-02 14:08:32

Karácsony Gergely zuglói polgármester titkolózik, mert titkolnivalója van, "csődben van a kerület, ezt akarja eltitkolni" - mondta a Fidesz budapesti szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

    Zsigmond Barna Pál közölte: a bíróság kedden kimondta, hogy Karácsony Gergelynek nyilvánosságra kell hoznia Zugló kintlévőségeit, ezek ugyanis közérdekű adatnak minősülnek.
    A szóvivő emlékeztetett, azért fordultak bírósághoz, mert Karácsony Gergely május óta nem válaszolta meg a közérdekű adatigénylésüket arról, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.
    Természetesen nem a tartozással rendelkező állampolgárok adatai érdeklik a Fideszt, hanem olyan tételek, mint a helyiségbérleti díjtartozások, a tervezett, de elmaradt ingatlanértékesítésből származó bevételek, valamint az önkormányzat kifizetetlen számlái - közölte a kormánypárti politikus.
    "Miközben az átláthatóságot hirdeti, megsértette az infotörvényt, erről most már papírja is van" Karácsony Gergelynek - fogalmazott.
    Hozzátette: a polgármester az adatigénylés létét is letagadta, miközben maga írta alá a határidő meghosszabbítására vonatkozó kérést.
    Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt romokban van a zuglói költségvetés, és példátlan módon adósságrendezési eljárásoknak teszi ki a kerületet - mondta Zsigmond Barna Pál, megjegyezve: csak a közterületek karbantartásáért felelős két cégnek 150-150 millió forinttal tartozik hónapok óta, "és még ki tudja, kiknek".
    Szerinte ebből is látszik, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan egy város vezetésére.
    Arra a kérdésre, hogy Horváth Zsolt zuglói alpolgármester a Facebook-oldalán egy olyan képet tett közzé, amelyen egy köteg pénzt, egymillió forintot lobogtat, Zsigmond Barna Pál azt válaszolta: beszédes, hogy a parkolás körül munkálkodó alpolgármester éppen "egy egymillió forintos képet rak ki a Facebookra", ennyi ugyanis a napi veszteség a zuglói parkoláson.
    "Szeretnénk választ kapni arra, hogy honnan van az a pénz nála" - mondta a Fidesz budapesti szóvivője, aki szerint ez az ügy is arról tanúskodik, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, és nem tud rendet tenni a saját háza táján.