Gedeon napja van. | 2024.03.28

Premier előtti vetítéseken látható a Szép csendben

2019-10-01 16:15:00

Premier előtti vetítéseken látható októberben Nagy Zoltán Szép csendben című első nagyjátékfilmje, amely november 14-én kerül országszerte a mozikba.

    Október 13-án - a 4. Európai Art Mozi Napon - az artmozikban országosan vetítik a filmet, a budapesti Puskin Art Moziban pedig közönségtalálkozón vesz részt a rendező Nagy Zoltán, továbbá a főszereplő Major Erik, Máté Gábor és Schell Judit.
    Premier előtti jótékonysági vetítést tartanak október 18-án a Művész Art Moziban. A közönségtalálkozón Nagy Zoltán rendező mellett Varga Aida pszichológus és Könyves Krisztina pszichológus vesznek részt. A vetítés forgalmazói bevételét a Vertigo Média a Hintalovon Alapítvány számára ajánlja fel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
    A film története szerint a 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük bizalmas viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.
    A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatója, Major Erik alakítja, a 14 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya, az SZFE színészhallgatói játsszák. A filmben szerepel mások mellett Máté Gábor, Schell Judit és Szamosi Zsófia is.
    A film operatőre a szintén elsőfilmes Gulyás Nándor, látványtervezője Nyitrai Anna, vágója Kornis Anna. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen jegyzik.