Emma napja van. | 2024.04.19

Novák Katalin lett a Politikai Hálózat az Értékekért elnevezésű szervezet elnöke

2019-09-27 13:15:00

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára lett a Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevet viselő nemzetközi, politikusokat tömörítő szervezet elnöke.

    Novák Katalint - aki 2015-től a szervezet tanácsadó testületének alelnöke volt - a szervezet döntéshozó fóruma választotta meg elnökévé, a felkérést pénteken Lola Velarde, a testület ügyvezető igazgatója tolmácsolta a magyar politikusnak, aki elfogadta azt.
    Az államtitkár az MTI-nek elmondta: a Politikai Hálózat az Értékekért egy öt éve alakult nemzetközi politikai szervezet, amelynek számos ország kormányzati, törvényhozási képviselője a tagja. Hozzátette: a mérsékelt, de határozott véleményt képviselő szervezet a család vitathatatlan jelentőségét hirdeti, továbbá a házasság, az élet, az emberi méltóság és a vallásszabadság tiszteletét.
    Lényeges, hogy az ezen alapelveket, értékeket fontosnak tartó döntéshozók egyeztessenek, találkozzanak, kapcsolatot tartsanak, és ennek megfelelő fóruma a Politikai Hálózat az Értékekért - mondta Novák Katalin.
    Kiemelte: a szervezet alapelveivel és a nem radikális hangvételével is maximálisan azonosulni tud. Mint mondta, azért vállalta el az elnökséget, mert örömmel tapasztalja, hogy Magyarországra és a magyar kormányra mintaadóként tekintenek, ha az emberi méltóságról, a család védelméről, a családi értékek középpontba helyezéséről, az emberi életről van szó.
    Megjegyezte: a felkérés nem elsősorban a személyének szólt, hanem annak, amit a magyar kormány az elmúlt csaknem egy évtizedben ezen a területen elért, és ami jó példaként szolgálhat másoknak is. Jelezte: a szervezet jövő ősszel Budapesten tartja csúcstalálkozóját.