Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az Európai Szakképzési Héten Kummer Zoltán képviseli Magyarországot

2019-09-27 10:05:00

 

 Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Európai Szakképzési Hetet, az Európai Bizottság által szervezett, október 14-18 között zajló programsorozat központi helyszíne Helsinki lesz, ahol Kummer Zoltán, a EuroSkills és a WorldSkills villanyszerelő szakma versenyeinek szakértője képviseli Magyarországot - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

 

    Az Európai Szakképzési Hét arra szolgál, hogy minden korosztály számára bemutassa a szakoktatás és a szakképzés előnyeit Európa-szerte.
    A közlemény idézte Marianne Thyssent, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért, készségekért és munkaerő-mobilitásért felelős EU-biztost, aki jelezte a szakképzés biztosítja a 21. századi munkaerőpiachoz szükséges készségeket, és számos karrierlehetőséget nyit meg az emberek számára.
    Az Európai Bizottság és Magyarország közösen választotta ki Kummer Zoltánt, aki vállalta, hogy tájékoztatást nyújt a szakképzésről és a szakmai gyakorlatokról.
    Tavaly 45 országban, több mint 1800 eseményt rendeztek a harmadik Európai Szakképzési Héten.  A szervezők reményei szerint a 2019-es eseménysorozat még több résztvevőt vonz majd. A közösségi médiában folytatott kampány tavaly csaknem 34 millió emberhez jutott el Európa-szerte.