Gedeon napja van. | 2024.03.28

Varga Mihály: folytatódik a Készpénzkímélő iskolák program

2019-09-24 11:59:00

Folytatódik a Készpénzkímélő iskolák program, amelyet a szaktárca immár 500 iskolára, gimnáziumra és szakgimnáziumra terjeszt ki - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

    A miniszter a programhoz újonnan csatlakozó Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban ismertette, hogy a programtól a szülők adminisztrációs terheinek csökkenését, a fizetési folyamatok gyorsulását és a gyerekek pénzügyi tudatosságának erősödését várják. Kártyaolvasó terminálok telepítésével, illetve az online felületek kialakításával lehetővé teszik azt, hogy az étkezés befizetése vagy a tankönyvrendelés könnyebb legyen.
    A tavaly szeptemberben indult program első szakaszába 14 budapesti és vidéki iskola kapcsolódott be, ezen intézményekben jelenleg is fut. Az OTP Bank tájékoztatása szerint a POS-terminálok telepítését követően mindenhol emelkedett a bankkártyát használók száma: májusig a használatba helyezett terminálokon több mint 14,7 millió forint értékű forgalmat és nagyságrendileg 13 ezer tranzakciót bonyolítottak - tette hozzá.