Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hölvényi György: meg kell akadályozni az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerését Afrikában

2019-09-18 08:27:00

Meg kell akadályozni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet térnyerését Afrikában, ugyanis a vallási közösségek, így a keresztény felekezetek üldözése a társadalmi struktúra szétverését és az elvándorlás fokozódását eredményezi a térségben - jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő az MTI-nek eljuttatott közleményében kedden.

    A képviselő közölte, az EP strasbourgi plenáris ülésének a Burkina Faso-i biztonsági helyzetről folytatott vitában felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam - közel-keleti visszaszorulása után - a Száhel-övezet gyenge biztonsági helyzetű országaiban terjeszkedik.
    Hölvényi György arra emlékeztetett, hogy 2019-ben drámai mértékben megsokasodtak a dzsihadista támadások az afrikai országban. Februárban terroristák lőtték agyon Antonio César Fernández spanyol szalézi szerzetest, valamint összesen 57 ember, köztük három lelkipásztor esett áldozatul a célzottan keresztények ellen elkövetett terrortámadásoknak.
    "A jó megoldáshoz látnunk kell, hogy az egyházaknak döntő társadalmi és biztonsági szerepe van a térségben. Az európai intézményeknek meg kell szüntetniük a szélsőséges semlegességet, melynek nevében rendszeresen figyelmen kívül hagyják a felekezeteket érő támadásokat" - fogalmazott a képviselő.