Emma napja van. | 2024.04.19

Megújította együttműködési megállapodását az MKIK, az Eximbank és a Mehib

2019-09-13 15:30:00

Megújította háromoldalú együttműködési megállapodását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (Mehib) pénteken - közölte az MKIK az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a dokumentumot Dunai Péter, az MKIK főtitkára, Szőcs Gábor, az Exim igazgatója és Szabó István Attila, az Exim üzleti vezérigazgató-helyettese írta alá.
    A közleményben kiemelték, a 2013 decemberében kötött megállapodás megújítását indokolta, hogy az Exim-intézmények számos új terméket vezettek be a piacon, továbbá folyamatosan változik az együttműködő felek szabályozási környezete.
    Az együttműködés keretében az MKIK és a területi kamarák az Exim vidéki hálózatával közösen egyebek mellett elősegítik a kis- és középvállalkozások információval történő ellátását. A felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a külkereskedelmet, valamint a vállalkozásokat érintő tevékenységeik eredményeiről, továbbá közös oktatási projekteket szerveznek - tájékoztatott az MKIK.