Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orbán Balázs: Magyarország és Közép-Európa felértékelődött Brüsszelből nézve

2019-09-13 10:59:00

Felértékelődött Közép-Európa és Magyarország súlya Brüsszelből nézve - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

    Orbán Balázs azt mondta, ezt jelzi Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosjelölti posztja. Ugyanakkor mind az európai parlamenti választásokon és utána, a fontos pozíciókkal összefüggő tárgyalásokon is jól tudták a közép-európai régió országai érvényesíteni az érdekeiket. "Én azt hiszem, hogy azt az üzenetet sikeresen tudtuk közvetíteni, hogy Közép-Európa ellen és Közép-Európa nélkül ma nem lehet az unióban fontos döntést meghozni" - hangsúlyozta.
    Hozzátette, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke ezt pontosan tudja, ennek köszönhető az, hogy Közép-Európa felülreprezentált az új bizottsági összetételben, vagyis komoly pozíciókat kaptak a régió képviselői.
    Magyarország elérte célkitűzését, hiszen az ország számára az egyik legfontosabb posztnak Trócsányi László pozíciója számít - emelte ki az államtitkár.